”Polulla kohti parempaa hyvinvointia”

34-vuotias naisasiakas, kuvasi minulle tavoitettaan näin: ”En tiedä, onko lenkkeily oikea liikuntamuoto minulle nyt, kun tuli tämä rasitusvamma sääreen, jota on paranneltu kolme viikkoa. Tarvitsen kuitenkin halvan/ilmaisen kuntoa kohottavan harrastuksen, joka ei vie kaikkea aikaa viikosta. Tiedän että henkisesti minulle on tärkeää päästä liikkumaan pian.” Muuten hän kuvaili lähtötilannettaan mm. seuraavasti: ”Tunnen itseni väsähtäneeksi ja turhautuneeksi. Olisi kiva löytää elämänilo jostain takaisin. En tiedä pitäisikö jopa meditoida tai jotenkin koittaa vaikuttaa tähän henkiseen kuormitukseen.”

Valmennettava halusi ensisijaisesti palauttaa liikunnan elämäänsä mutta hyvinvoinnin kannalta pointti ei ollut siinä, vaan hän tarvitsi ihan muuta ollakseen paremmassa jamassa kuin lähtötilanteessa. Vaikka tavoite oli alussa liikunnallinen, niin se muuttui valmennuksen varrella käytyjen keskustelujen seurauksena enenevässä määrin kohti hyvän mielen taitoja. Valmennustapaamisissa kuuntelin herkällä korvalla asiakkaan ajatuksia ja tuntoja ymmärtääkseni paremmin hänen kokonaistilannettaan. jonka perusteella muutin sekä valmennuksen sisältöä että kestoa.

Kaikkiaan tapasimme valmennettavan kanssa viisi kertaa kolmen kuukauden aikana – noin 1,5 tuntia per kerta. Kävelimme, keilasimme mutta ennen kaikea juttelimme. Lisäksi valmennukseen kuului pieniä välitehtäviä ja pohteita, jotka tukivat valmennettavan matkaa polulla kohti parempaa hyvinvointia. Viimeisessä tapaamisessamme pyysin palautetta valmennuksesta ja sen vaikutuksista. Alla on suoria lainauksia saamastani palautteesta:

Valmennus kokemuksena 5/5, hyöty valmennuksesta 5/5, valmentaja 5/5

”Silmiä avaava ja palauttava kokemus tämä valmennus. Olet lämmin ja hyväsydäminen, helposti lähestyttävä, todella oivallinen ja kekseliäskin, etkä epäröinyt vaihtaa valmennuksen suuntaa, kun se alkoi siltä näyttämään. Ymmärsin etten aina voi vaikuttaa kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, mutta voin vaikuttaa omaan suhtautumiseeni maailmaa ja näitä tapahtumia kohtaan. Voin pitää itsestäni huolta ja pitää itseäni arvokkaana. On tärkeää tehdä asioita, mistä nauttii. Tämä valmennus osui juuri oikeaan hetkeen. Muistan taas olla armollinen itselleni ja omanarvontunne on lisääntynyt. Olen tarmokkaampi ja seurallisempi, jaksan lasten kanssa paremmin, ystävien kanssa teen enemmän ja pidän omasta itsestäni enemmän. Olen saanut jo enemmän kuin toivoin, kiitos siitä. Minulla on taas voimia tulevaan. Hienoa, että tällaisia valmennuksia on olemassa!”